BTW Frankrijk Berekenen
BTW Frankrijk

Btw-tarieven en regels in Frankrijk

BTW-tarieven en -regels in Frankrijk. Hier vind je een overzicht van de verschillende BTW-tarieven die van toepassing zijn op goederen en diensten in Frankrijk, evenals belangrijke regelgeving die je moet kennen.

Overzicht van btw-tarieven

In Frankrijk zijn er verschillende BTW-tarieven van toepassing, afhankelijk van het type goederen of diensten. Hier is een samenvatting van de huidige tarieven:

Standaard btw-tarief

Het standaard BTW-tarief in Frankrijk is 20%. Dit tarief is van toepassing op de meeste goederen en diensten die niet onder de speciale tarieven vallen.

Verlaagd btw-tarief

Er zijn twee verlaagde BTW-tarieven in Frankrijk:

  • Een tarief van 10% dat van toepassing is op bepaalde goederen en diensten, waaronder sommige vormen van vervoer, toeristische accommodaties, en bepaalde culturele activiteiten.
  • Een tarief van 5,5% dat geldt voor de meeste levensmiddelen, boeken, en sommige medische producten.

Speciaal btw-tarief

Er is ook een speciaal BTW-tarief van 2,1% dat van toepassing is op sommige farmaceutische producten en bepaalde diensten die worden aangeboden door de publieke omroep.

Belangrijke btw-regels

Naast de verschillende tarieven, zijn er enkele belangrijke BTW-regels die in Frankrijk van toepassing zijn:

Btw-aangifte

Ondernemingen die in Frankrijk BTW-plichtig zijn, moeten periodiek een BTW-aangifte indienen bij de Franse belastingdienst. De frequentie van de aangifte hangt af van de omvang van de onderneming.

Btw-teruggave

Ondernemingen die meer BTW hebben betaald dan ontvangen, kunnen in aanmerking komen voor een BTW-teruggave. De procedure hiervoor is vastgelegd in de Franse belastingwetgeving.

Btw-vrijstellingen

Sommige producten en diensten zijn vrijgesteld van BTW in Frankrijk, waaronder bepaalde medische diensten en onderwijsdiensten. Het is belangrijk om na te gaan of je producten of diensten in aanmerking komen voor een vrijstelling.

Voor meer gedetailleerde informatie over de BTW-tarieven en -regels in Frankrijk, adviseren we je om de officiële website van de Franse belastingdienst te raadplegen of contact op te nemen met een professionele belastingadviseur.