BTW Oostenrijk Berekenen
BTW Oostenrijk

BTW Tarieven in Oostenrijk

In Oostenrijk geldt een standaard BTW-tarief van 20% (en 19% voor bepaalde gebieden). Sommige goederen en diensten vallen onder een tussenliggend tarief van 13% of een verlaagd BTW-tarief van 10%.

Voor de meeste goederen en diensten geldt het standaardtarief van 20%. Voor leveringen en diensten die worden verricht aan klanten die wonen in de stad Jungholz of de gemeente Mittelberg, geldt een BTW-tarief van 19%. De reden hiervoor is dat deze locaties deel uitmaken van de Republiek Oostenrijk, maar geografisch gezien in de Duitse regio liggen.

Er zijn ook goederen en diensten die vallen onder een tussenliggend BTW-tarief van 13%. Dit tarief geldt voor binnenlandse vliegreizen, diensten gerelateerd aan zwembaden, diervoeder inclusief veevoer en zaden, toegangsprijzen tot sportevenementen en wijnen die geproduceerd zijn op een landbouwbedrijf door de producent-boer zelf.

Een verlaagd BTW-tarief van 10% geldt voor bepaalde goederen en diensten. Dit omvat voedselproducten, waterwerken, producten voor farmaceutisch gebruik, passagiersvervoer (exclusief binnenlandse luchtvaart), boeken, kranten, periodieken, toegang tot culturele diensten die niet worden uitgevoerd door openbare lichamen of non-profit organisaties, landbouwinvoer, restaurant- en cateringdiensten, hotelaccommodatie, verhuur van onroerend goed voor particuliere woondoeleinden, levering van tv- of radiouitzenddiensten, niet-alcoholische dranken, reparatiediensten van fietsen, schoenen en lederwaren, kleding, en huishoudlinnen, afvalverwerking en andere sanitaire diensten.